Abrahán i l’Atlas de les Nacions sense Estat a Europa

Abrahán, un dels autors de l’actualització de l'»Atlas das Nações sem Estado da Europa«, publicada per Através Editora i obra del bretón Mikael Bodlore-Penlaez, va passar per Lunario per parlar d’aquesta eina político-reivindicativa, manual de consulta per cridar una consciència que permeti visibilitzar pobles minoritaris en demanda de reconeixement. Ens va parlar de biogeografia, de diasistemes lingüístics, d’Europa com una península diversa, amb realitats de pobles, molt i poc visibles, de minories, nacions, estats, conflictes, de geopolítica, d’estats fets per l’economia… I de la matria. De com tot això travessa els Samis, els Dniester, els Ggauzia, els Corsos, la Transnístria, l’Occitània… anomenant també les reivindicacions de les Nacions Celtes o Atlàntiques, les d’Euskal Herria i dels Països Catalans, així com les d’altres Pobles a l’Àfrica, per exemple. L’hora de Lunario es va fer curta per parlar de tot. Per això, us recomanem consultar el llibre a llibreries com El Lokal.

Durant el recorregut de la xerrada vam posar música del manouche sinti Django Reinhardt, i de films sobre els gitanos del gitano-franc-argelià Tony Gatlif. Abrahán va voler homenatjar Rosalía de Castro amb el tema «Mullher» de Fuxan os Ventos.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*